Vegyifülke kiegészítők

Radiál ventilátor

A ventilátorok akár kül– vagy beltérbe is szerelhetőek. A járókerék és a csigaház is UV álló polipropilén. A motor teljesen szigetelt az áramló közegtől, így nem áll fenn a korrozió veszélye. Minden típus rendelhető 1 és 3 fázisú vagy robbanás biztos kivitelű motorral is. Rendelhetők 1450 és 2900-as fordulatszámú motorral, illetve digitális áramlásjelző monitor rendszerhez motoros pillangószeleppel vagy frekvenciaváltóval kiegészítve..

Axiál ventilátor

Az axiál ventilátorok csőbe építhető ventilátorok. Az áramló közeg a motor egy részével érintkezik, így az erősen savas vagy lúgos közegek elszívására nem ajánljuk. A ventilátorok 1 fázisúak, telepítésük egyszerű. 160/200 mm csőátmérőhöz, illetve 4-600 m3/h elszívási sebesség tartományban kis légellenállás esetén kielégítően működnek. Iskolai vegyifülke praktikus szerelvénye.

Áramlás monitor - VAV rendszer

Differenciál manométer segítségével méri a vegyifülke elszívásának sebességét, beállított küszöbérték alatt figyelmeztető hang- és fényjelzést ad. Digitális változatban az MSZ EN 14175-6:2006 alapján, pillangószelep vagy frekvenciaváltó segítségével állandó értéken tartja a vegyifülke nyitott keresztmetszetére vonatkozó lineális áramlási sebességet, 0,2-0,8 m/s között.

Adszorber

A vegyifülke munkaterében képződő és a levegőbe kerülő veszélyes vegyi anyagok koncentrációjának csökkentésére használható kiegészítő berendezés. Az adszorber egység egy PVC házban elhelyezett por előszűrőből és a mérettől függően megfelelő számú aktív szenes betétből áll. Telepíthetőek vízszintes és függőleges pozícióban is. A szénbetétek és a porszűrő cseréje könnyen elvégezhető. Két típusú betét rendelhető:

Szerves anyagok megkötésére - N típus
Savgőzök elnyeletésére - R típus

Az egyes anyagokra vonatkozó elnyelési tulajdonságokról kérjük érdeklődjön!

Motoros pillangószelep

Központi elszívás esetén lehetővé teszik a vegyifülke teljes vagy részleges leválasztását az elszívó hálózatról. Lehet nyitva/zárva vagy szabályozó kivitelben is telepíteni.

Motoros ablakmagasság állító

A kézi ablakmozgatás mellett lehetőség van motoros ablakmagasság-állító berendezés megrendelésére is amely gomb vagy pedálnyomásra és az ablak kézi mozgatására is reagálva emeli vagy süllyeszti az ablakot. Az ablak ilyen esetben is 50cm-nél megáll, onnan csak a mechanikus zár kioládsa után emelhető tovább. Ez a rendszer magában foglalja a mozgásérzékelőt amely az előre beálított időnyi tétlenség után becsukja a nyitva felejtett ablakot. A vázszerkezet tartalmaz egy fénysorompót az alóla kilógó tárgyak észrevételére.